MenuSluiten

Partners

Om een eerlijk product te kunnen leveren is het belangrijk om ook te kijken naar de partners met wie je samenwerkt. Café del Mar doet haar best een steentje bij te dragen binnen en buiten Nederland door samenwerkingen met onder andere Stichting SpringerUit, de Koekfabriek en Stichting Solidaridad.

Stiching Springeruit
Stiching Springeruit
Stiching Springeruit

Stichting SpringerUit

Stichting SpringerUit zit sinds 2002 gevestigd op het terrein bij Stichting Scorlewald in Schoorl. Hier wonen en werken mensen met en verstandelijke en/of meervoudige beperking. In de drukkerij van Springeruit wordt met veel precisie allerlei werk met papier en drukwerk gemaakt. Van schriften tot aan visitekaartjes en cadeau boxen worden hier gedrukt, gevouwen en verzonden. Voor Café del Mar beplakken de werknemers van Stichting SpringerUit al jaren de koffiezakken. De labels worden door SpringerUit gedrukt en met uiterste precisie worden de stickers vervolgens geplakt op de koffiezak. Je zal ook altijd achterop de koffiezak een sticker met foto en handtekening terugvinden van degene die jouw zak beplakt heeft.

Koekje bij de koffie?

De Koekfabriek vindt dat iedereen moet mee kunnen werken in onze maatschappij. Zij dragen hun steentje (koekie) bij door allerlei mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans te geven. Denk hierbij aan mensen met een lichamelijke/geestelijke beperking, ex-thuislozen, ex-gedetineerden of bijvoorbeeld jongeren die geen opleiding hebben afgemaakt. In Wageningen bakken en verpakken zij op ambachtelijke wijze hun eigen koekjes. Lekker en sociaal, genieten voor iedereen.

Voor Café del Mar het perfecte koekje voor naast de (h)eerlijke koffie!

Colombia Coffee Solidaridad

Stichting Solidaridad

Solidaridad is een internationale organisatie die al meer dan 50 jaar werkt om gemeenschappen veerkrachtiger te maken. Zo streven zij ernaar om de lokale bevolking de benodigdheden te geven en leren zodat ze zelfstandig kunnen werken naar een leefbaarder bestaan door het oogsten en verkopen van de lokale waren. Solidaridad is actief in meer dan 40 landen waar veelal onder de armoedegrens wordt geleefd. Zo werken zij met plantages voor onder andere katoen, palmolie, cacao, suiker en natuurlijk: koffiebonen.

Samen met Café del Mar zijn er verschillende koffieprojecten in Midden- en Zuid Amerika gestart om zo de leefbaarheid van de boeren op de lokale koffieplantages te verhogen. Per verkochte kilogram draagt Café del Mar € 0,75 af aan deze projecten.