MenuSluiten

Uit liefde voor koffie

In de zoektocht naar een heerlijke, eerlijke koffieboon kwam Café del Mar allereerst terecht in Guatemala op de finca Platanillo. Hier groeit de 100% arabicaboon op grote hoogte in een schaduwrijke omgeving, wat zorgt voor de eigen, karakteristieke smaak van de koffieboon. De allereerste koffieboon was gevonden!

Solidaridad- Comon Yaj Nop Tic

Koffieprojecten samen met Stichting Solidaridad

Bij terugkomst in Nederland werd al snel de samenwerking met Stichting Solidaridad opgezocht. Zij zijn een organisatie die in meer dan veertig landen projecten hebben lopen om de lokale inwoners aan een leefbaar inkomen te helpen. Zo zijn zij samen met Café del Mar meerdere projecten gestart in Midden- en Zuid-Amerika, op dit moment loopt er een project in Peru (Rios del Inka) en één in Mexico (Comon Yaj Nop Tic). Café del Mar draagt van iedere verkochte kilogram € 0,75 af aan Stichting Solidaridad voor deze projecten. Zij zorgen er voor, door middel van trainers op locatie dat:

  • er op deze locaties klimaat slim geproduceerd wordt
  • afvalstoffen hergebruikt worden
  • er ook vrouwen betrokken worden bij het reilen en zeilen van de plantages
  • ze een betere prijs voor hun koffie gaan ontvangen.
Stichting Springeruit
Stichting Scorlewald
Stichting Springeruit

Stichting Scorlewald

Om ook dichter bij huis iets te doen voor de samenleving werkt Café del Mar samen met Drukkerij SpringerUit. Zij zitten gevestigd op het terrein van Stichting Scorlewald in Schoorl waar mensen wonen en werken met een verstandelijke en meervoudige beperking. Hier worden de stickers voor de koffiezakken gedrukt en ook bestickerd. Met flinke precisie wordt elke sticker nauwkeurig op de koffiezak geplakt. Achterop elke zak vind je ook een sticker met handtekening van degene die jouw zak heeft beplakt.

Voor op kantoor of in de horeca

Ondertussen is Café del Mar uitgegroeid tot een volwaardig koffiemerk en is de koffie terug te vinden bij allerlei bedrijven en horeca in de randstad. Met een klein maar hecht team blijft Café del Mar persoonlijk en servicegericht. Ben je een kleine of grote koffiedrinker? Hier wordt geen onderscheid tussen gemaakt, je bent van harte welkom en zal altijd persoonlijk contact hebben met de medewerkers.

Kom vooral een keer langs voor een kop koffie!

Eikenhouten tonnetje
Cafe del Mar buiten

Ons team