MenuSluiten

Fairtrade

Om een zo eerlijk mogelijk product te verkopen en daarbij ook de leefbaarheid van de koffieboeren te verhogen heeft Café del Mar in samenwerking met Stichting Solidaridad haar eigen Fairtrade concept ontwikkeld.

Transparante Fairtrade

Per verkochte kilogram doneert Café del Mar € 0,75 aan één van haar lopende projecten bij Stichting Solidaridad. Dit is bijna acht keer zo veel als veel andere commerciële Fairtrade labels waarbij het leeuwendeel van de bijdrage veelal bij de tussenpersonen blijft hangen. Om deze reden komt er vaak maar weinig van de Fairtrade-afdracht terug bij de personen die zo hard voor het originele product hebben gewerkt, in ons geval; de koffieboeren.

 

 

Inzicht in je eigen bijdrage

Bij Café del Mar heb je zelf volledig inzicht over wat er gebeurd met jouw bijdrage. In samenwerking met Stichting Solidaridad zijn er verschillende koffieprojecten opgericht in Midden- en Zuid Amerika met als doel hier een betere leefbaarheid te creëren voor de families op de koffieplantages. Zo werkt er vaak een projectleider op locatie die verschillende trainers opleidt. Op deze manier wordt het ’train-de-trainer’ principe gebruikt waardoor er op elke plantage en binnen elke familie duidelijk wordt hoe er op een productievere en klimaat slimme manier geproduceerd kan worden.

Direct impact door schaduwplanten

Twee keer per jaar krijgen de klanten van Café del Mar een update over de voortgang van de projecten. Zo is voor de klanten te lezen dat in 2021 en 2022 bij het Comon Yaj Nop Tic project een groot deel van de Fairtrade bijdrage gebruikt is om schaduwplanten voor de plantages te kopen. Dit zorgt op locatie niet alleen voor biodiversiteit maar het zorgt er ook voor dat de planten resistenter zijn voor koffieroest (een veel voorkomende ziekte op koffieplantages). Draag dus met jouw kopje koffie ook bij aan een betere wereld want: Life isn’t always fair but your coffee can be!

Bekijk hier het Rios del Inka project in Peru

Heb je interesse in een van onze Melanges & brandingen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: